Legume pe balcon...

legume pe balconCultivarea legumelor pe balcon

Roșii, salată, salvie, pătrunjel, rozmarin, împreună cu o lungă listă de legume și plante aromate pot trăi foarte bine în ghivece, pe terase sau balcoane, chiar și pe pervazul unei ferestre; pot face casa buna cu florile de pe balcon. Un minim de spațiu, o bună expunere, câteva ghivece, puțin pământ, e tot ce trebuie pentru a da viață unei mici grădinițe de legume. Îmbinând cu puțină fantezie legume cu frunze și flori diferite, sau mai simplu, îmbinând legume cu diferite tonalități de verde, se pot crea compoziții de culoare care să încânte privirea. Plăcerea de a simți parfumul roșiilor coapte, de a gusta o salată crocantă, e la îndemâna tuturor, chiar și a celor care au la dispoziție doar un mic balconaș. Cei norocoși, care au la dispoziție terase sau balcoane mai mari pot cultiva în ghivece chiar și piersici, caise, meri, bineînțeles vor trebui să aleagă o specie pitică care se adaptează la cultivarea în ghiveci.

Balconul cu legume

Cultivarea fructelor și legumelor în ghivece nu cere studii superioare; metodele de cultivare sunt aceleașiardei pe balcon ca pentru plantele ornamentale. Pentru cei ce vor să se ocupe serios de cultivarea legumelor pe balcon, această activitate trebuie privită și analizată cu seriozitate, pentru a evita rezultate nesatisfăcătore și deziluzii. La început, pe balcon este bine să cultivam plante cu perioadă scurtă de vegetație ca salata, ridichile, plantele aromate. Pentru rezultate bune trebuie analizată expunerea la soare și rezistența balconului. Plantele au nevoie de lumină și căldură, dacă balconul nu are soare măcar câteva ore pe zi, se pot cultiva doar plante care se adaptează la umbră. Ghivecele cu pământ au o greutate destul de mare este bine de știut dacă balconul poate susține această greutate. Acum in secolul super-tehnologiei se pare ca aceasta idee, legume pe balcon, începe din nou să devină interesantă, prinde chiar viață; posibil sa fie de vina criza economica , posibil să fie de vină stresul de zi cu zi dar în același timp e posibil ca fiecare dintre noi sa vrea sa știe ce pune în farfurie, ce mănâncă, sa facă o comparație ce gust au legumele pe care le-a cultivat singur și ce gust au cele de supermarket, de la piața sau de la aprozar. Pentru mine cultivarea legumelor pe balcon e un mod de relaxare, și un mod plăcut de a petrece timpul liber.

legume pe balcon

Ardei gras pe balcon

Cultivarea ardeiului pe balcon

Rezultate bune se obțin răsădind două plante de ardei gras într-o lădiță de 50-60 de centimetri lungime...

Rosii pe balcon

Cultivarea rosiilor pr balcon

Pentru cultivarea roșiilor pe balcon, la fel ca și pentru cultivarea în grădină se parcurg câteva etape esențiale: obținerea răsadurilor, răsăditul, irigarea...

Cultivarea vinetelor

Pregatirea terenului

Lucrarile de pregatire a terenului pentru cultura de vinete incepe toamna, pentru inceput se elimina toate resturile vegetale , se aduna si se pot pregati pentru compostare.

carti gradinarit

Copyright © Gradina de acasa 2 studio