Cultivarea castravetilor in gradina

Cum sa cultivam castraveti in gradina

cultivarea castravetilorCastraveţii cultivaţi în grădină au nevoie de o climă temperat caldă, umiditate constantă, fără stagnări de apă. Dacă vrem să cultivăm castraveţi în grădină trebuie să ştim că preferă un teren fertil, de textură medie lucrat în profunzime cu o bună expunere la soare şi un pH uşor acid. Pentru o cultivare eficientă şi de ce nu ecologică a castraveţilor trebuie respectată rotaţia culturilor; castravetele poate să revină pe aceiaşi suprafaţă după trei sau patru ani. Ecologic castraveţii se pot cultiva în asociere cu salată, varză, mazăre şi fasole. Soiurile de castraveţi pot fi hibride sau comune. Soiurile hibride produc doar flori feminine, soiurile comune (rustice) vor produce flori feminine şi masculine. Semănatul se poate face la sfârşitul lunii aprilie aşezând în cuiburi 3-4 seminţe la o adâncime de aproximativa 1,5-2 centimetri. Distanţa între rânduri la cultivarea castraveţilor trebuie să fie de 1,30 metri iar între plante pe rând de circa 70 de centimetri. La pregătirea terenului, toamna se pot încorpora în sol aproximativ 30 de kilograme de gunoi de grajd sau compost bine maturat pentru 10 metri pătraţi de teren.

Cultivarea si intretinerea castravetilor

mulcirea castravetilorPentru obţinerea de producţii satisfăcătoare la cultura de castraveţi aceştia se irigă des cu o cantitate moderată de apă pentru a evita stagnările de apă. În timpul vegetaţiei la cultivarea castraveţilor se intervine pentru eliminarea buruienilor şi pentru aerisirea terenului. Cine doreşte să evite prăşirea castraveţilor poate ca alternativă eficientă sa mulcească cultura de castraveţi. Un mod pentru a elimina munca inutilă si pentru a mări producţia la cultivarea castraveţilor este să-i dirijam pe araci sau structuri de susţinere. Înălţimea aracilor sau a structurilor trebuie să fie de circa 1,5 metri iar creşterea castraveţilor se limitează când au ajuns la această înălţime.  Când castravetele a emis a cincea frunză se elimină vârful de creştere în acest fel se stimulează dezvoltarea ramificaţilor laterale; când ramificaţiile laterale au dezvoltat a şaptea frunză la fel se elimină vârful de creştere. Recoltarea castraveţilor se face înainte ca aceştia să ajungă la maturitate deplină, de regulă se recoltează când au ajuns la mărimea dorită şi au o culoare verde intensă.

castravetipe structura de sustinete

Pregatirea rasadurilor

Rasaduri de calitate

Pentru rasaduri de calitate avem nevoie in primul rand de substrat de semanat profesional...

Rasaduri de rosii

Rasaduri, substrat profesional

Vom avea răsaduri de roşii de calitate semănând pe substrat profesional de turbă...

Rasaduri de ardei

Pregatirea rasadurilor de ardei

Pentru cultivarea în grădină ardeii se seamănă în răsadniță la începutul lunii martie. Pentru sere și solarii se seamănă spre sfârșitul lunii ianuarie.

Copyright © Gradina de acasa 2 studio