Flori in gradina

Flori generalitati

Doar la ideea ca voi scrie despre flori am o stare de bine şi pace sufletească; mă gândesc la grădina Edenului şi fac o comparaţie cu un petic de pământ acoperit cu flori… sigur de la legendă la realitate e o mare diferenţă dar totuşi florile din grădină au o valoare aş zice artistică şi… recreativă. Alegerea florilor pentru grădină, mare sau mică, nu este aşa simplă. Mă întreb cum se poate face o alegere din zecile de trandafiristrat de trandafirimii de flori care pot decora grădina? Îndrăznesc să spun că alegerea se poate face după gusturi şi după condiţiile climatice. Sunt flori care se adaptează foarte bine temperaturilor scăzute, sunt flori care trăiesc bine într-o climă temperată la fel cum sunt flori care iubesc temperaturile tropicale; subliniez: fiecare plantă pentru a parcurge întreg ciclul biologic are nevoie de condiţii de temperatură adecvată, de o expunere corespunzătoare la lumină şi de o anumită umiditate atât a solului cât şi atmosferică. Lipsa unuia dintre aceşti factori poate să influenţeze negativ dezvoltarea plantelor; efectul fiind deziluzii şi insatisfacţii. Când se alege o floare pentru grădină trebuie să ştim ce condiţii climatice sunt optime pentru dezvoltarea corectă a plantei şi pentru asta se cer sfaturi vânzătorului de la florărie. Într-o grădină de mici dimensiuni se pot cultiva flori care nu necesită îngrijiri speciale şi natura ne oferă cu generozitate o multitudine de astfel de plante.

Ce flori cultivam in gradina?

flori in gradinalinile stratului de floriPot să sugerez câteva flori care se pot cultiva cu uşurinţă în grădină? Sigur nu pot să le enumer pe toate dar în linii mari: trandafiri, azalee, flori şi ierburi perene, muşcate, crizanteme, dalii, garofiţe, flori anuale şi bienale, bulboase (lalele, irişi, narcise, crini) desigur şi pentru frumuseţea frunzelor se pot cultiva plante în grădină un exemplu poate fi feriga, cala, iedera. Cred că pentru a avea o grădină frumoasă plantele trebuie cultivate pe straturi, ordinea de cultivare ar fi: cele de talie mică lângă bordură urmate de cele de talie mijlocie şi în mijloc arbuşti. Mai concret lângă bordură se pot răsădi garofiţe turceşti în combinaţie cu muşcate panseluţe şi violete urmate de irişi, crini, gladiole şi crizanteme; în centru un tufiş de trandafiri frumoşi, care se pot combina cu iasomie, liliac arbuşti ornamentali. Efecte deosebite se obţin dacă stratul nu este rectangular, liniile curbe creează efecte vizuale deosebite. Când răsădim flori pe straturi în grădină trebuie să ştim în ce perioadă vor înflori în acest fel, combinând cu atenţie vom avea mereu straturi înflorite. Poate să pară dificil la început, chiar şi este dar pe măsură ce acumulăm experienţă totul devine simplu şi uşor un fel de joacă de copil,

floricele

Cultivarea begoniilor

Pregatirea rasadurilor

Pentru pregatitirea rasadurilor de ardei avem nevoie in primul rand de substrat de semanat.

Cultivarea muscatelor

Pregatirea terenului

Pregatirea terenului pentru cultivarea rosiilor incepe toama, de preferinta distribuind ingrasaminte organice: gunoi de grajd sau compost.

Cultivarea crizantemelor

Pregatirea terenului

Lucrarile de pregatire a terenului pentru cultura de vinete incepe toamna, pentru inceput se elimina toate resturile vegetale , se aduna si se pot pregati pentru compostare.

Copyright © Gradina de acasa 2 studio