Gradina englezeasca

Despre gradina englezeasca

Grădina englezească nu utilizează elemente geometrice pentru a defini spațiile; folosește elemente naturale și artificiale pentru a crea un spațiu care să aibă un aspect cât mai natural. Râulețele, lacurile, foișoarele se armonizează cu natura, accentuând caracterul natural, sălbatec , care definesc stilul grădinii englezești. Un vizitator neavizat poate avea impresia că se găsește într-un spațiu dezorganizat, că plantele,  florile, elementele arhitectonice fac parte integrantă din natură. Totuși chiar și grădinile englezești cu tot aspectul lor natural au nevoie de îngrijire, dar aici nu trebuie respectate reguli rigide în ceea ce privește geometria sau simetriile ca în cazul grădinii italiene. Aici plantarea se face  liber, nu trebuie urmate linii, nu trebuiesc  create forme geometrice și simetrii stricte, fantezia are stradă liberă. Grădina englezească este elegantă prin însăși aparenta dezordine care domină spațiul, dar și aici ca și în cazul celorlalte grădini, rezultatele se văd în urma unei munci de proiectare care va rămâne mereu în umbră, este greu de acceptat că toată această naturalețe este de fapt rezultatul unui proiect bine pus la punct.

gradina englezeascagradina engleza

Stilul gradinii engleze

Grădina italiană și cea englezească urmează două linii total diferite; în grădina italiană spațiul este desenat urmând forme geometrice precise, grădina englezească este naturală, liberă, naturalețea creează impresia că totul vine de la sine fără intervenția omului. Excesiva prezență a elementelor artificiale în gradină englezească poate să atragă atenția mai mult spre natura arhitectonică, spre artificial; această barieră trebuie eliminată cu atenție, depășită, pentru obținerea unui rezultat final cu un impact vizual caracteristic acestui tip de grădină. Rezultatele muncii într-o grădină de acest fel se văd în timp, efectele vizuale imediate pot fi chiar nesatisfăcătoare, timpul este cel care lucrează pentru accentuarea personalității grădinii englezești. În această grădină sunt prezente florile, arborii, tufișurile, gazonul,  toate se aleg după anumite reguli, nu trebuie să contrasteze cu natura înconjurătoare, trebuie să fie parte integrantă din aceasta. Pentru realizarea gazonului se pregătește terenul, se elimină resturile vegetale eventualele pietre, resturile de rădăcini, se nivelează terenul, se fertilizează cu gunoi de grajd bine maturat sau cu compost, după care se poate semăna sau după posibilități se pot folosi covoare de gazon gata preparate. La pregătirea terenului în vederea înființării gazonului un rol important îl are asigurarea unui drenaj eficient, pentru aceasta terenului i se adaogă o mică cantitate de nisip. Calitatea gazonului este importantă aici mai ales pentru că nu există alei, se merge pe acest gazon. Florile folosite în grădina englezească sunt trandafirii de toate tipurile și de toate culorile, begoniile, petuniile, irișii, și în general plantele ornamentale și florile perene. Un arbore ca salcâmul se utilizează în această gradină, are creștere rapidă, în mai parfumează și decorează acest spațiu. Natural, natură, armonie, echilibru sunt doar câteva cuvinte care definesc principalele trăsături ale grădinii englezești.

Stilul gradinii engleze

Cultivare ardei gras

Pregatirea rasadurilor

Pentru pregatitirea rasadurilor de ardei avem nevoie in primul rand de substrat de semanat.

Cultivarea rosiilor

Pregatirea terenului

Pregatirea terenului pentru cultivarea rosiilor incepe toama, de preferinta distribuind ingrasaminte organice: gunoi de grajd sau compost.

Cultivarea vinetelor

Pregatirea terenului

Lucrarile de pregatire a terenului pentru cultura de vinete incepe toamna, pentru inceput se elimina toate resturile vegetale , se aduna si se pot pregati pentru compostare.

Copyright © Gradina de acasa 2 studio