Cultivarea ardeiului gras pe balcon

Cultivarea ardeiului pe balcon, in ghivece

cultivarea ardeiului gras pe balconCultivarea ardeiului gras pe balcon, nu este dificilă, respectând câteva reguli se pot obține rezultate satisfăcătoare. Pentru a cultiva ardei gras pe balcon mai intâi trebuie să procurăm câteva răsaduri.Dacă vrem le putem produce în pahare de plastic de tipul celor de iaurt, cu un diametru de circa 8 centimetri. Două găuri mici pentru drenajul apei pe fundul paharelor, puţin substrat profesional de turbă, 2 centimetri sub bordura de sus a paharului. Semănatul se poate face așezând o sămânţă în fiecare pahar care se acoperă cu circa un centimetru de pământ la sfârșitul lunii februarie începutul lunii martie. Ideal ar fi ca substratul de turbă să se ude înainte de semănat; seminţele germinează la o temperatură mai mare de 18 grade Celsius, în circa 10 zile. După răsărit ghivecele nutritive improvizate se așează într-un loc luminat și călduros (vezi producera răsadurilor de ardei gras). Ardeiul gras suferă la repicat semănatul în păharele cu diametru de circa 8 centimetri elimină repicatul.

Ghivece pentru cultivarea ardeiului

După circa 8 săptămâni de la semănat, în prima jumătate a lunii mai se poate începe cultivarea ardeiului gras pe balcon; pentru răsădit se ardei graspot folosi ghivece de diferite forme, rotunde, rectangulare; o plantă are nevoie de circa 30 de centimetri de spațiu pentru a dezvolta tulpina și de o profunzime de circa 30 de centimetri pentru a dezvolta rădăcinile. La răsădit ardeiul gras poate fi transplantat împreună cu pământul de pe rădăcini, după, ghiveciul se așează într-o poziție însorită și ventilată, are nevoie de o temperatură de 25-30° ziua și de 16-18° noaptea. Rezultate bune, la cultivarea ardeiului gras pe balcon, se obțin răsădind două plante de ardei gras într-o lădiță de 50-60 de centimetri lungime, 30 de centimetri lățime și o adâncime de cel puțin 30 de centimetri. Ardeiul gras cultivat pe balcon are nevoie de un teren bogat în substanțe nutritive, (pământ universal de la florărie) și bine drenat, nu sunt necesare fertilizări suplimentare pe perioada ciclului vegetativ. După răsădit se poate face o stropire cu macerat de urzică pentru a ține insectele la distanță și pentru a îmbogăţi cu azot pământul din ghiveci. Pe timpul perioadei vegetative ardeiul gras cultivat pe balcon nu are nevoie de multe lucrări de întreținere, e suficient să se mențină umed pământul din ghiveci mai ales în perioada când formează flori și fructe, eventual se îndepărtează buruienile nedorite. Recoltarea se face tăind codița ardeiului; o plantă produce circa 10-12 ardei grași. Soiurile timpurii de ardei gras cultivat pe balcon fructifică la sfârșitul lunii iunie începutul lunii iulie si continuă până toamna târziu.

ardei pe balcon

Rosii pe balcon

Rasaditul rosiilor

Răsăditul roșiilor pe balcon se poate face în prima jumătate a lunii mai, în ghivece cu un diametru și adâncime de circa 30 de centimetri sau în...

Cultivarea rosiilor

Pregatirea terenului

Pregatirea terenului pentru cultivarea rosiilor incepe toama, de preferinta distribuind ingrasaminte organice: gunoi de grajd sau compost.

Cultivarea ridichilor

Cultivăm ridiche pe balcon

Ridichea cultivată pe balcon se seamănă direct în ghiveci la sfârşitul iernii la o adâncime de 2,5 centimetri. Desigur, după semănat terenul din ghiveci se tasează uşor.

Copyright © Gradina de acasa 2 studio