Cultivare ridichi pe balcon

Cultivare ridichi pe balcon, in ghivece

Cultivare ridiche pe balconRidichea cultivată pe balcon se seamănă direct în ghiveci la sfârşitul iernii la o adâncime de 2,5 centimetri. Desigur, după semănat terenul din ghiveci se tasează uşor. Ideal ar fi ca irigarea să se facă înainte de semănat, după semănat poate avea ca efect descoperirea sau îngroparea prea adâncă a seminţelor. Ridichea germinează la o temperatură mai mare de trei grade Celsius. Are perioadă scurtă de germinaţie, răsare în trei sau patru zile. Pentru a grăbi creşterea plantelor ghivecele se pot acoperi cu o folie de polietilenă. Dacă s-a semănat des, pentru a evita ca ridichile cultivate pe balcon să crească subţiri se răresc când au două trei frunze. Într-un ghiveci cu o adâncime de 25 de centimetri şi o suprafaţă de 25 de centimetri pătraţi se pot cultiva 9 sau 10 ridichi. Distanţa între două plante ar trebui să fie de circa 5 centimetri. Ridichea cultivată pe balcon preferă poziţii însorite cu câteva ore de umbră pe zi. Soarele intens stimulează dezvoltarea inflorescenţelor (temperatura optimă este de aproximativ 14 grade Celsius), în acest caz ridichea va produce doar flori.

Cum cultivam ridiche pe balcon?

Ridiche pe balconCultivarea ridichii pe balcon nu este dificilă, preferă un teren bogat în substanţă organică, de textură medie, menţinut umed dar fără stagnări de apă. Irigările pentru ridichea cultivată pe balcon trebuie să fie regulate şi moderate; pământul din ghiveci nu trebuie să se usuce. Lipsa apei va avea ca efect iuţirea ridichilor. Recoltarea ridichilor cultivate pe balcon se face după aproximativ 4-6 săptămâni. Sunt multe soiuri de ridichi eu aş sugera pentru cultivarea pe balcon soiul cu rădăcina roşie şi rotundă. Cultivarea ridichii pe balcon este recomandată pentru începători, pentru cei ce vor să înveţe să cultive legume în ghivece pe balcon. Ridichea se poate asocia cu salată au cam aceiaşi perioada de vegetaţie deci vor lăsa libere ghivecele la începutul lunii mai când se pot răsădi roşii, ardei sau alte legume care se pot cultiva cu uşurinţă pe balcon. Cu riscul de a mă repeta cultivarea ridichii pe balcon este foarte uşoară, cine vrea cu adevărat să cultive câteva legume pe balcon poate să înceapă cu încredere cu ridiche şi salată. Rezultatele vor fi încurajatoare.

Rosii pe balcon

Rasaditul rosiilor

Răsăditul roșiilor pe balcon se poate face în prima jumătate a lunii mai, în ghivece cu un diametru și adâncime de circa 30 de centimetri sau în...

Cultivarea rosiilor

Pregatirea terenului

Pregatirea terenului pentru cultivarea rosiilor incepe toama, de preferinta distribuind ingrasaminte organice: gunoi de grajd sau compost.

Copyright © Gradina de acasa 2 studio